Turistična kmetija


Turistična kmetija je idealna za preživljanje družinskih počitnic ali krajših oddihov v dvoje. Njihova popularnost in s tem tudi število je v zadnjih letih zaradi hitrega tempa življenja v mestih precej naraslo. Ljudje se čedalje raje vračajo nazaj k svojim koreninam, nazaj k neokrnjeni naravi, kjer celo čas teče počasneje kot v mestih. Te kmetije stoje daleč stran od vsakodnevnega hitenja in množic, v miru in zelenju.

Turistična kmetija je tista kmetija, ki se poleg kmetijstva ukvarja še s turizmom. Počitnice na turističnih kmetijah so drugačne od oddiha na morju ali v zdraviliščih, saj so vseskozi v tesnem stiku z ljudmi in naravo in z njih odidete polni energije in nepozabnih vtisov. Tudi otroci so navdušeni nad takim načinom preživljanja počitnic, navdušeni so nad živalmi in mnogimi pustolovščinami, katerih v mestih ni.

Pri nas je ponudba turističnih kmetij zelo raznovrstna. Poznamo štiri različne oblike turističnih kmetij. Turistična kmetija z nastanitvijo je kmetija, ki gostom ponudi bivanje na kmetiji z vključeno ponudbo hrane ali pa le najem apartmaja. Izbirajo lahko med polnim penzionom, polpenzionom ali le nočitvijo z zajtrkom. Apartmaji so po navadi za 2 do 8 oseb.

Vinotoči nudijo gostom vino, brezalkoholne pijače in prigrizke, po navadi so odprti konec tedna, za najavljene skupine pa tudi med tednom.

Kmetija, ki gostom nudi tople in hladne jedi ter pijačo se imenuje izletniška turistična kmetija. Te so v večini odprte le ob koncih tedna.

Kmetije s kampi omogočajo gostom prostor za kampiranje z vsemi obveznimi in potrebnimi pripomočki, ki so nujni za prijetno kampiranje.


Kategorije